Till alla användare av hemsidan (alla sektioner)
2011-01-12 07:53

Efter senaste attacken på IFK Mariehamns hemsida, avaktiverades alla användare. Detta eftersom det bland annat är via inloggningen till hemsidan som hackern kommer åt att sprida ett virus.

Är du en användare och vill ha dina inloggningsuppgifter aktiverad igen, vänligen kontakta Nina Boström via Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 
Att identifiera sig med IFK
2008-11-11 11:55
2007_ifk-honka_weckstrom.jpg
Kristoffer Weckström har hjärtat kvar i Grönvitt även om 25-åringen nu spelar i Norge. Foto: Peter Eriksson 

Jag sitter på en något sliten läktarplats i Rom. Slutsignalen har just gått och kvällen andas segeryra, entusiasm och framför allt gemenskap. Roma har slagit Palermo med 4-0 efter en suverän föreställning.

Läs mer...
 
Olle Fonsell presenterar Veikkausliigas Maratontabell 1930 - 2013
2014-02-17 08:58

Olle Fonsell

Olle Fonsell har byggt en modell över hur Wiklöf Holding Arenan

i framtiden kan komma att se ut. 

Olle Fonsell har ett brinnande intresse för IFK Mariehamn och fotboll. Sällan har ett hjärta klappat så starkt för ett lag, som Olle Fonsells hjärta klappar för IFK Mariehamn. I årtionden har Olle följt IFK och fört statistik från deras matcher. Här får vi läsa Maratontabellen han gjort över Finlands högsta fotbollsliga. IFK Mariehamn hittar ni på 25:e plats trots att man bara spelat i den högsta serien sen 2005.

För att läsa tabellen klicka på länken nedanför.

 

Veikkausliiga, Mästerskapsseriens Maratontabell 1930 - 2013

 

 

 
IFK Mariehamn - Mypa 2-1 (0-1)
2014-05-04 17:58

2012 ifk-mypa straff pe

Patrick Byskata spelade hela matchen mot Mypa 

Det började med en försvarsmiss men slutade i triumf för skadedrabbade hemmalaget IFK som målmedvetet vände och vann mot serieledarna MyPa efter hemmasäsongens snabbaste och modigaste passningsspel.

Flest ögonpar vilade rätt naturligt på Mariehamnssonen Erik Lundberg, 20, för dagen mittback i Jani Lyyskis frånvaro. Lundberg spelade för första gången i karriären från start i Veikkausliiga och gjorde det med den äran. Tränaren Pekka Lyyski var inte alls orolig för den saken före matchen:

”Erik Lundberg har jobbat hårt och målmedvetet med att komma tillbaka efter fjolårets knäskada. Han är redo för match.”

Oturen var dock framme i inledningen. Efter ett missförstånd i försvaret kunde Aleksei Ristola med sträckt vrist sätta ledningsmålet för MyPa redan efter två minuter. Detta var för övrigt tidigare TPS-spelaren Ristolas första mål i MyPa-tröjan.

I nittonde minuten efter ganska planlöst spel från båda sidor kom sedan Pekka Sihvola fri med Simon Nurme, för dagen lagkapten. Nurme väntade ut anfallaren och kunde sedan snabbt klistra bollen framför en snopen Sihvola.

IFK:s vassaste chans kom i den tjugofjärde minuten efter trassel i MyPa-lägret. Domarna var emellertid på hugget och dömde offside efter att Luis Solignac fick in bollen bakom Ville Iiskola i MyPa-målet.

I tjugosjunde minuten var det ytterst nära 0-2 efter en välplacerad nick på hörna från MyPa:s Denis Abdulahi. IFK:s Simon Nurme lätt sig inte luras utan kunde med kvällens hittills snyggaste räddning avstyra.

Under matchens första halvlek var det mest MyPa som stod för farligheterna men under den avslutande kvarten lyckade IFK ta sig in i matchen igen med ett mindre stereotypt passningsspel och lite mer oväntade manövrar kombinerat med bättre rörelse. Särskilt Patrick Byskata bidrog starkt till uppryckningen med lätta och tydliga passningar. Men även om IFK flyttade fram spelet märkbart uteblev de allra skarpaste målchanserna. Det förtjänas också sägas att en skarp nordan ställde till med ganska mycket, särskilt för IFK som hade motvind.

När andra halvlek började syntes tydliga spår av snacket i omklädningsrummet. IFK fortsatte den inslagna vägen och fortsatte, nu med en märkbar om än försvagad nordanvind i ryggen, pressen mot MyPa-försvaret. Redan i den fyrtioåttonde minuten var en friställd Luis Solignac bara centimetrar från att träffa Bernardo Ribeiros inlägg med sin panna.

Med uppfinningsrikt spel, snabbt passningsspel och kreativa löpningar tog IFK över mer och mer och i den femtiosjätte minuten resulterade pressen. Albin Granlund frispelade iskallt från mittcirkeln fram en skickligt löpande Bernardo Ribeiro som inte lyckades skjuta förbi MyPa-målvakten. Returen tog istället Petteri Forsell hand om, rundade elegant återstoden av MyPa-försvaret och 1-1 var ett faktum. Målet blev Petteri Forsells tjugofemte ligamål för IFK vilket tar honom förbi David ”Tulle” Carlsson som främsta ligamålskytt genom tiderna. Den minnesgode vet dock berätta att det är långt kvar till totala antalet tävlingsmål för IFK. Den listan toppas av Christer ”Krille” Mattsson med 82 strutar, med ett möjligt förbehåll för Rolf ”Offa” Bergman som lär ha gjort ännu fler...

IFK fortsatte målmedvetet och taktiskt och tvingade MyPa till defensivt spel. I sjuttionde minuten gjorde Luis Solignac 2-1 efter en snygg framspelning av först Petteri Forsell, ut mot en löpande Robin Östlind på vänsterkanten. Östlind slog i steget ett perfekt inlägg mot Luis Solignac som bredsidade in en volley till 2-1.

Det var stundtals spel mot bara ett mål i den andra halvleken och självförtroendet lyste om hemmalaget. Detta smittade av sig på alla, till exempel inhopparen Robin Sid gjorde en lång rusning på vänsterkanten och höll sånär på egen hand att utöka ledningen.

Med undantag av enstaka framryckningar var halvleken IFK:s och det var närmare 3-1 än 2-2. Bland arkitekterna syntes Luis Solignac som elegant och oförtröttligt styrde och ställde med ett allt mer desillusionerat MyPa-försvar. Det var inte bara anfallet som lyste denna kväll. Efter den inledande försvarstabben efter två minuter är det rättvist att säga att Erik Lundberg och Bobbie Friberg da Cruz gjorde en i stort sett felfri match. Denna seger var ett resultat av lagmaskinen IFK.

Kampen stod inte bara mellan IFK och MyPa denna söndagskväll. Lika spännande var envigen mellan den finländska fotbollens två silverryggar Pekka Lyyski (IFK:s mångårige tränare) och Antti Muurinen (HJK:s tidigare guldtränare och numera lagbyggare i MyPa). Den här gången drog Lyyski det längsta strået och var såklart nöjd efter matchen:

”Trots att vi släppte in 1-0 tycker jag vi gjorde en gedigen insats. Matchen innehöll kanske det bästa passningsspelet hittills på det centrala mittfältet. Vi bestämde i halvtidsvilan att passa bollen snabbare och spelarna tog väl vara på möjligheten. Det var en mycket bra match av IFK!”

Antti Muurinen var generös med beröm till hemmalaget:

”Det var en svårspelad match på grund av inte minst blåsten. Men vi hade möjlighet att göra 2-0 i första halvlek och då hade matchen sett annorlunda ut. I den andra halvleken var IFK det bättre laget och är bara att gratulera!”

 

 

IFK Mariehamn: Simon Nurme, Albin Granlund, Erik Lundberg, Bobbie Friberg Da Cruz, Roger Thompson - Robin Östlind (Robin Sid, 70), Patrick Byskata, Amos Ekhalie, Petteri Forsell, Bernardo Ribeiro - Luis Solignac.

 

Avbytare: Rezgar Amani, Duarte Tammilehto, David Ramadingaye, Robin Sid, Thomas Mäkinen, Otso Virtanen.

MyPa: Ville Iiskola, Antti Koskinen, Toni Lindberg, Tuomas Aho, Juha Pirinen, Denis Abdulahi, William De Mattia, Dawda Bah, Aleksi Ristola (Pyry Soiri, 73), Stefano Souza Pinho (Ville Salmikivi, 61), Pekka Sihvola.

 

Avbytare: Jere Pyhäranta, Atte Hoivala, Ville Salmikivi, Pyry Soiri, Kassiano Soares Mendonca,

 

 

Domare: Ville Nevalainen, Sami Nykänen, Ville Koskiniemi, Jesse Aalto.

 

Varningar: Juha Pirinen, 61, Pekka Sihvola, 72

 

Publik: 1.201 personer.

 

Bästa spelare:

3 stjärnor: Luis Solignac.

2 stjärnor: Petteri Forsell.

1 stjärna: Erik Lundberg.

 

Nästa match sker i Helsingfors på torsdag då HJK står för motståndet. Till den matchen väntas åtminstone Jani Lyyski och Tommy Wirtanen vara spelbara igen efter sina skador.

 

/ Jörgen Pettersson

 

 
Inför IFK - Mypa söndagen den 4.5.2014 kl. 18:30
2014-05-02 21:57

RobinÖstlind

Robin Östlid och Patrick Byskata som vi ser på bild kommer troligen båda att spela mot Mypa på söndag.

 

IFK Mariehamn möter söndagen den 4 maj kl.18:30 formstarka Mypa. IFK har bakom sig en turbulent vecka på många sätt. Och vi får hoppas att spelarna kunnat hitta tillbaka till fotbollen och med fokus på kommande match.

Skador hör till fotbollen och skadelistan som för ett tag sedan såg ganska ljus ut, har fått lite fler spelare, den senaste är Jani Lyyski som förväntas vara borta 1-2 veckor.

Under veckan så förstärkte IFK ytterligare sitt lag när man skrev kontrakt med Patrick Byskata, kontraktet sträcker sig preliminärt till 7 juli. Patrick som är nygammal i IFK kommer troligen att husera på sin gamla plats på innermittfältet.

Dagens motståndare Mypa: Har ny tränare för året, Antti Muurinen en tränare med väldigt stor erfarenhet.

Mypa har två riktigt bra mittbackar i Tuomas Aho och Toni Lindberg den senare med erfarenhet från Norska ligan. Mypa har inför årets säsong inlett ett samarbete med Fluminense FC från Brasilien och har även passat på att förstärka laget med tre stycken brasilianska spelare. Övriga spelare som bör nämnas är Dawda Bah som spelat över 100 matcher för HJK, Abdulahi Denis som spelat i Örebro, IFK bekantingen Sasha Anttilainen och den målfarlige Pekka Sihvola som nu fått vila ett par matcher efter avstängningen som han fick i matchen mot Honka när han skickade Jussi Vasara på en lång sjukledigt.

Mypa som börjat säsongen ypperligt, och som med sina tre segrar och två oavgjord matcher fortfarande är obesegrade i årets liga, bör definitivt beaktas som en av medaljkandidaterna.

 

/ Dan Nylund

 
<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Sida 1 av 369

 Match Center 

Match Center

  • Höjdpunkter = Video
  • Matchhändelser
  • Lagstatistik
  • Spelarstatistik
  • Statistiktopp
  • Spelartabeller 

Agent2013gutz 186 107  strax

Adress:
IFK Mariehamn
Wiklöf Holding Arena
AX 22100 Mariehamn

Kontaktinformation
E-post: information
E-post: webmaster

abffbfveikkaus_logo upplandsffsvff